30.09.2022. 

 

УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА У „НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА“

 

nocistrazivaca

   

Овогодишња, тринаеста по реду, Европска ноћ истраживача у Србији, одржава се уживо и то 30. септембра 2022. године, од 16 до 22 часа.

Након две године, које су учиниле да и ова манифестацију буде одржана у складу са противпандемијским мерама, наука ове јесени поново излази на улице, а научне истраживачице и истраживачи заузеће и бројне тргове, установе културе, паркове, као и низ других јавних места.

У циљу промоције науке и приближавања научноистраживачког рада, посетиоцима свих узраста, Европској ноћи истраживача, и ове године, придружиће се и наша земља, а научни програм биће организован у више градова у Србији, па тако и у Нишу.

Универзитетска библиотека у овом пројекту учествује изложбом под називом „НАУКА И УМЕТНОСТ У СРЦУ БИБЛИОТЕКЕ“, чији је  циљ да подсети на светске и наше великане – генијалце, који науку и уметност нису раздвајали, већ су допуштали да им подједнако оплемене душу; на уметнике којима је наука била муза; на оне који су се посветили науци како би што јасније изразили свој уметнички стил: на научнике који су проналазили баланс између техничких знања и креативног изражавања; на сва технолошка достигнућа која су мењала уметников поглед на свет.

Заинтересовани посетиоци моћи ће да погледају ову изложбу у свечаној сали Библиотеке на другом спрату, у петак, 30. септембра 2022. године, од 16 до 22 часа.

Улаз је слободан.

Добродошли!