22.10.2018.  

 

БИЦИКЛОМ ДО СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ

     Severna Koreja uvodna

 Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ вас позива да у понедељак, 22. октобра 2018. године, присуствујете трибини и промоцији књиге Снежане Радојичић „Северна Кореја: путовање по земљи Ким Џонг Уна“.

Промоција ће се одржати у свечаној сали Универзитета у Нишу, са почетком у 18 сати.

О књизи: ауторка је позната циклопутница, која већ годинама бициклом обилази свет и своје импресије претаче у занимљива путописна штива, која је у више наврата представљала нишкој публици. Како је недавно била у прилици да посети и Северну Кореју, овога пута ће нам одговорити на најинтересантнија питања у вези са овом земљом, уз пратеће фотографије и видео записе, који до сада нису нигде објављени.

Колико је тешко отићи у Северну Кореју? Да ли је безбедно? Како се добија виза? Ко су водичи – агенти или туристички посленици? Коме се све клања и због чега? Правила понашања, правила фотографисања, остала правила… Пјонгјанг – Потемкинова села или метропола? Путовање по унутрашњости земље. Пропаганда, истина, Југославија и Кореја. Контакт са становништвом. Деца у Северној Кореји, систем школства, индоктринација или…? Непознате природне лепоте Кореје. Сан о реунификацији, почетак преговора Ким Џонг Уна и Доналда Трампа, уништавање нуклеарног постројења на северу земље...

Улаз је слободан!

Добро дошли!