09.10.2017.

 

КРЕАТИВНО МЕНТОРСТВО У НИШУ

 

 

 km    

 

Програм „Креативно менторство” биће представљен у Нишу у простору Универзитетске библиотеке „Никола Тесла” (Велика сала на другом спрату), у понедељак 9. октобра 2017. године, од 17:30 часова.

Конкурс за нови циклус програма „Креативно менторство” трајаће од 28. септембра до 19. октобра 2017. године и намењен је перспективним професионалцима у области културе из целе Србије, заинтересованим за менторску подршку њиховим пројектима, иницијативама и личном и професионалном развоју.

Ментији „Креативног менторства” су будући лидери у пољу културе, који имају визију како ће њихов професионални развој допринети широј заједници, и зашто ће постићи своје циљеве брже и боље уз подршку и вођство ментора. Групу ментија у сваком циклусу програма чини двадесет и пет професионалаца из области уметности, културног наслеђа, креативних индустрија, образовања, менаџмента културе, културне политике, активизма, комуникације и сродних области из више градова Србије. Они су доказали посвећеност развоју друштва квалитетним и значајним радом у својој професији и поседују дух промене и напретка, проактивност и креативност и такве појединце тражимо и у оквиру конкурса за четврту генерацију.

Заинтересовани за учешће у програму треба да попуне пријавни формулар (Гугл Форм) и да пошаљу ажурирану биографију  на српском језику на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Кандидати и кандидаткиње који су прошли у ужи круг биће познати 27. октобра. Интервјуи са одабраним кандидатима/кандидаткињама који прођу у ужи круг биће одржани између 4. и 12. новембра у Београду. Коначан списак изабраних учесника/ца биће објављен 15. новембра, а први догађај – тренинг о постављању циљева биће одржан у суботу, 18. новембра 2017. године у Београду.

„Креативно менторство” је јединствени програм који постоји у Србији од 2012. године и пружа могућности за лични и професионални развој будућих лидера у области културе, промовишући менторство као метод доживотног учења и размене знања и искуства између етаблираних стручњака, ментора, и будућих професионалаца, ментија.

Кроз „Креативно менторство“, талентоване, посвећене и ангажоване младе особе активне у области културе, бивају повезане са одговарајућим менторима у односу на своје потребе и интересовања, а кроз низ активности, тренинга и догађаја стичу увиде, контакте и информације до којих сами не би могли да дођу.

Више о овом програму можете сазнати на http://www.kreativnomentorstvo.com/