14.12.2017.

 

АКАДЕМСКО ПРЕДАВАЊЕ ,,ИСТОРИЈА МУЗИКЕ

 

 

  istorijamuzike

 

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак организују академскo предавање ,,Историја музике“, које ће одржати професор Игор Алексић са Факултета уметности у Нишу, у четвртак 14. децембра, у 18 сати, у Великој сали Универзитетске библиотеке.

У фокусу предавања биће историја и развој гудачких инструмената. Заинтересовани ће бити у прилици да се упознају са најзначајнијим композицијама писаним за гудачке инструменте, као и интересантним детаљима из живота чувених композитора и извођача.

О предавачу: Игор Алексић, ванредни професор Факултета уметности у Нишу, дипломирао је и магистрирао виолину на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Александра Павловића.

На истом факултету завршио је и постдипломске студије из Камерне музике, у класи професора Уроша Пешића. Од 1991 до 1997. године био је члан Београдског гудачког оркестра „Душан Сковран”, са којим је наступао у оквиру бројних турнеја широм Европе; 1997. године одлази у Доминиканску Републику – ради у Националном симфонијском оркестру у Санто Домингу и активан је члан гудачких квартета Белоти и Дел Орбе.

Од 2003. године ради као професор виолине на Факултету уметности у Нишу. Оснивач је и члан ансамбла „Константинус”, у оквиру којег делује неколико камерних састава, као и оркестра „Камерата Сербика” из Београда, са којима остварује запажене наступе у земљи и иностранству.

Присуствовање академском предавању је бесплатно, али га је, из организационих разлога, потребно најавити до 13. децембра у 19 сати (телефоном, на број 018/254-461, или мејлом, на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Контакт особа:

Снежана Андрић, ЕУ инфо кутак Ниш

063/451-922

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.