19.04.2019.  

 

ПРОЈЕКАТ „ДИГИТАЛНИ ГРАЂАНИН“ – РАДИОНИЦА У НИШУ

 

digitalni  

 

У Универзитетској библиотеци у Нишу је у петак, 19. aприла 2019. године, одржана друга радионица у оквиру пројекта „Дигитални грађанин“.

Радионицу су одржале колегинице Ана Толић и Амалија Корен из Института за развој и иновативност младих (ИРИМ) из Хрватске, а полазници су били дванесторо библиотекара из библиотека-учесница у пројекту, из Лесковца, Врања, Бора, Зрењанина и Ниша.

Подсећамо да је пројекат „Дигитални грађанин“ регионални пројекат Института за развој и иновативност младих (ИРИМ) из Хрватске, уз локално партнерство Фонда Б92 и његовог програма „Битка за знање“, којим се подстиче коришћење дигиталних технологија у библиотекама. У оквиру овог пројекта, двадесет библиотека из Србије је добило едукативну опрему (микро:бит микро рачунаре, који ће моћи да се изнајмљују грађанству и користе за спровођење јавних радионица у библиотекама и „уради сам“ електронске сетове, као додатак микро:бит-овима), док је у другој фази пројекта предвиђена набавка 3Д штампача и обука за њихово коришћење.