Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ из Ниша, Електронски факултет у Нишу и Музеј Николе Тесле из Београда и ове године су наставили вишегодишњу успешну сарадњу, промоцијом пројекта под називом „Хронологија Теслиног живота и рада“.

Изложба је отворена 25. априла 2014. у 14 часова, а премијерна пројекција дигиталног филма била је у 18 часова истог дана.

Овом приликом је у Галерији Универзитетске библиотеке премијерно приказан дигитални филм „Хронологија Теслиног живота и рада“ ,  Електронског факултета Универзитета у Нишу. Овај догађај био је пропраћен изложбом Музеја Николе Тесле из Београда „Фотографије из Теслиног албума“.

Дигитални филм  „Хронологија Теслиног живота и рада“ део је заједничког пројекта Електронског факултета у Нишу и Музеја Николе Тесле из Београда, под руководством проф. др Владана Вучковића.

Овај филм, који траје сат и четрдесет минута, на српском и енглеском језику симултано, представља кључне периоде не само Теслиног научног рада, већ и његовог живота. У филму је коришћен материјал из Музеја Николе Тесле. Оно што га чини јединственим је то, што су у њему, поред овог класичног материјала,  коришћене и компјутерске анимације Теслиних изума и лабораторија, које су резултат ранијих фаза пројекта. Такође, у овом филму су по први пут приказани и оригинални 3Д модели Николе Тесле. 

Изложба „Фотографије из Теслиног албума“ садржи фотографије из Теслине личне колекције, од оних из периода његовог школовања, до последњих, које датирају из 1942. године. Посебна занимљивост ове изложбе је то што она, поред фотографија Теслиних изума и лабораторија, садржи и фотографије које нису везане за његов научни рад, већ приказују Теслу и његове савременике. Ту су фотографије многих личности са којима се сретао, од познатих научника и инжењера, уметника, новинара, дипломата, спортиста, припадника високог друштва, па до потпуно непознатих људи.