22.02.2017.  

             ХРАНА ЗА МОЗАК

           Februar 1  


        

 

Други сет радионица, под називом „Храна за мозак“, одржаће се у Великој сали Универзитетске библиотеке у среду, 22.02.2017. године, од 18 часова.

У оквиру програма за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години, који сваке године организује Центар за промоцију науке, Универзитетска библиотека у Нишу спроводи пројекат под називом „ХРАНА ЗА МОЗАК“. Циљ пројекта је едукација младих људи о методологији научног истраживања која је заједничка свим наукама

CPN

 

Пројекат "Храна за мозак" састоји се од низа интерактивних радионица подељених у три групе.

Прва радионица треба да научи полазнике основама претраживања на интернету, предностима и манама Википедије, као и начину вредновања информација.

Друга радионица намењена је њиховом упознавању са напреднијим техникама претраживања и библиотечким сервисима, каталозима и базама података, са конкретним примерима.

Трећа радионица има за циљ да полазнике упозна са напредним интернет и библиотечким сервисима и њиховом применом у научноистраживачком раду.

Све три радионице се прожимају и чине целину. Учешће је бесплатно, али је неопходно пријавити се, због ограниченог броја места.

За радионицу се можете пријавити овде.

Први сет радионица одржан је на UNESCO Светски дан науке, 10.11.2016. године, а трећи сет планиран је за крај марта. О термину његовог одржавања бићете благовремено обавештени. Пратите нас!


 

februar 2