14.11.2017.

 

„ПОКЛОНИ КЊИГУ, САГРАДИ МОСТ“

 

 

 most    

 

Народна библиотека "Стеван Сремац" и Универзитетска библиотека "Никола Тесла" у Нишу позивају грађане да 14. новембра 2017. године, од 14 до 16 часова, помогну у изградњи интернационалне библиотеке.

Грађани су позвани да донирају књигу, различите тематике и садржаја (за децу и одрасле), и тиме помогну у стварању мултикултуралне библиотеке у Фиренци.

Књиге прикупљене овом приликом, заједно са већ формираним фондом од 100 књига поклоњених од стране Народне библиотеке Србије у Београду, биће дониране библиотеци Облате у Фиренци у Италији..

Одељак српске библиотеке у Фиренци биће на располагању члановима српског порекла, који ће моћи да уживају у читању књига на матерњем језику, али и онима који би желели да прошире своје познавање српског језика и културе.

Путем сличне иницијативе, библиотека Облате у Фиренци прикупиће књиге на италијанском језику које ће бити дониране библиотеци „Стеван Сремац“ и библиотеци „Никола Тесла“, ове књиге ће бити на располагању грађанима Ниша.

Разменом књига биће заокружена прва етапа пројекта Вавилонски мост – креирања мултикултуралне библиотеке путем донирања и размене књига, који реализује удружење Срба Сингидунум Онлус у Фиренци и stART-projects.

Мултикултурална библиотека је део пројекта  „Чувам једно изненађење за тебе / Ho in Serbo una sorpresa per te“.

 

Више информација на www.welovewehelp.com

Позив за ову акцију можете преузети овде