28.03.2018.  

 

ИДИ, ВИДИ, НАУЧИ

    

poster

 

Универзитет у Нишу и Универзитетска библиотека „Никола Тесла" вас позивају на презентацију програма мобилности за студенте и ненаставно особље Универзитета у Нишу, која ће се одржати у великој сали Универзитета, у среду, 28. марта 2018. године са почетком у 12 часова.

На презентацији ћете имати прилике да чујете који су то актуелни конкурси и начини пријаве за програме мобилности унутар Европске уније, да разговарате са студентима који су већ имали прилике да путују, али и да добијете свој бесплатан примерак каталога књига о Европској унији који је припремила Универзитетска библиотека.

Промоција се финансира кроз пројекат „Европа за мене“, који спроводи Европски покрет у Србији са партнерима, са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу.

Пројекат подржава Делегација Европске уније.

.

Дана 28.03.2018. године, на Универзитету у Нишу одржана је промоција мобилности за студенте и ненаставно особље Универзитета у Нишу.

Скуп су отвориле проф.др Весна Лопичић, проректорица за међународну сарадњу Универзитета у Нишу, и г-ђа Снежана Бојовић, управница Универзитетске библиотеке „Никола Тесла".

Студенткиња четврте године Економског факултета у Нишу, Маша Ђорђевић, је говорила о својим искуствима из Erasmus+ програма, када је боравила на Универзитету у Вигу (Шпанија). Виши стручни сарадник Канцеларије за међународну сарадњу Универзитета у Нишу, г-ђа Јелена Чивљак, представила је актуелне конкурсе и програме мобилности, а г-ђа Снежана Лазић, библиотекар Универзитетске библиотеке „Никола Тесла", представила је каталог књига под називом "Европска унија у Универзитетској библиотеци". Присутнима се обратила и г-ђа Марија Маринковић из ЕУ Инфо кутка у Нишу, која је укратко представила рад своје организације.