26.11.2015.  

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МЕЂУНАРОДНО КОМУНИЦИРАЊЕ  У ИНФОРМАЦИОНОМ ДРУШТВУ“


 

  MEDjUNARODNO-KOMUNICIRANJE-U-INFORMACIONOM-DRUSTVU  
            

У четвртак, 26.11.2015. године у 12.30 часова, у Свачаној сали Универзитетске библиотеке одржаће се промоција књиге „МЕЂУНАРОДНО КОМУНИЦИРАЊЕ  У ИНФОРМАЦИОНОМ ДРУШТВУ“ аутора Мирољуба Радојковића, Бранимира Стојковића и Александра Врањеша.

 

На промоцији ће говорити: др Зоран Арацки, Филозофски факултет у Нишу, др Мирољуб Радојковић, Факултет политичких наука у Београду, др Бранимир Стојковић, Факултет политичких наука у Београду, мр Александар Врањеш, Факултет политичких наука у Бањалуци и Зоран Хамовић, главни уредник ИП Clio.

 

О књизи: Полазећи од хипотезе да је међународно комуницирање под утицајем глобализацијских процеса и савремених информационо-комуникационих технологија доживело трансформацију у нови облик, односно у глобално комуницирање, аутори нам нуде генезу овог феномена од настанка до данашњих (пост)модерних времена.

 

Радојковић, Стојковић и Врањеш прво разматрају историјски развој и импликације међународног комуницирања, као и методе и медије помоћу којих се оно развијало, а потом анализирају технике, услове и актере савременог међународног комуницирања, као и његов нормативни оквир. Осврћући се на просторну и временску димензију овог облика комуникационе праксе, враћајући се неколико деценија уназад, аутори нас подсећају на време борбе за нови светски информациони и комуникациони поредак, преиспитујући феномене као што су културни империјализам и међународна пропаганда, а све кроз призму јасно дефинисаних норми међународног комуницирања.

 

Књига „Међународно комуницирање у информационом друштву“ свакако може бити предмет пажње, не само стручне јавности која се интересује за развој савремених облика комуникационе праксе, него и шире публике која жели да разуме како се друштво мења под утицајима нових информационо-комуникационих технологија.

 

Улаз je слободан. Добродошли!