01.12.2016.  

 

ЕУ ДЕЛЕГАЦИЈА ДОНИРА КЊИГЕ

 

Euteka

 

Делегација Европске уније у Републици Србији донираће Универзитетској библиотеци „Никола Тесла “ у Нишу сет од 50 академских књига о Европској унији на енглеском језику. Реч је о издањима угледних европских издавача и престижих универзитета која представљају најновија истраживања и приказе јавних политика ЕУ о политици, праву, економији, безбедности.

Исти сет књига, који је недавно уручен Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду, биће уручен и библиотекама Матице српске у Новом Саду, Универзитета у Крагујевцу и Факултета политичких наука у Београду.

Тим поводом, у четвртак, 01. децембра 2016. године,у 9.30 часова, амбасадор Мајкл Давенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, посетиће Универзитетску библиотеку „Никола Тесла“ и уручити јој сет академских издања о ЕУ.

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ већ 15 година успешно сарађује са Делегацијом Европске уније у Србији. Кроз програм HETIP, 2013. године је реконструисан и адаптиран кориснички простор у Библиотеци, а кроз TEMPUS EQUI-ED пројекте рађено је на укључивању маргинализованих група у високо образовање и набављена опрема за слепе и слабовиде кориснике.

Донација академских издања Универзитетској библиотеци реализује се кроз пројекат ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци. ЕУТЕКА је мрежа 47 јавних библиотека широм Србије које својим посетиоцима нуде публикације и информације о Европској унији.

Више о овом пројекту на адреси: www.euinfo.rs/euteka

***

Амбасадор Давенпорт донира књиге Универзитетској библиотеци у Нишу