10.11.2016.  

             ХРАНА ЗА МОЗАК

           Screenshot 2  


        

У оквиру програма за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2016. години, који сваке године организује Центар за промоцију науке, Универзитетска библиотека у Нишу спроводи пројекат под називом „ХРАНА ЗА МОЗАК“. Циљ пројекта је едукација младих људи о методологији научног истраживања која је заједничка свим наукама.

CPN

 

Пројекат "Храна за мозак" предвиђа низ интерактивних радионица подељених у три групе.

 

Прва радионица треба да научи полазнике основама претраживања на интернету, предностима и манама Википедије, као и начину вредновања информација.

 

Друга радионица намењена је њиховом упознавању са напреднијим техникама претраживања и библиотечким сервисима, каталозима и базама података, са конкретним примерима.

 

Трећа радионица има за циљ да полазнике упозна са напредним интернет и библиотечким сервисима и њиховом применом у научноистраживачком раду.

 

Сва три предавања се прожимају и чине целину, тако да се заинтересовани могу пријавити и за све три радионице. Учешће је бесплатно, али је неопходно пријавити се, због ограниченог броја места.

 

За радионице се можете пријавити овде.

 

Први сет радионица одржаће се на UNESCO Светски дан науке, у Великој сали Универзитетске библиотеке у четвртак, 10.11.2016. године, у термину од 13 до 14,30 часова.

 

Други сет радионица планиран је за прву недељу фебруара наредне године, а трећи за крај марта. О тачним терминима одржавања другог и трећег сета радионица некнадно ћемо вас обавестити. Пратите нас!

 

Screenshot 1

 

 

***

Одржана је прва у низу радионица "Храна за мозак". Интересовање је било велико, сала је била пуна, а ево и неколико фотографија са радионица.