25.06.2019.  

 

ПОЗИВ НА РАДИОНИЦУ – ПРОГРАМИРАЊЕ НА MICRO:BIT  РАЧУНАРИМА И BOSON СЕТОВИМА

61423724 1204909819715948 6785544798599118848 n 

 

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“, која је у оквиру регионалног пројекта „Дигитални грађанин“, одржала већ десет радионица за коришћење микро:бит и „уради сам“ електронских сетова, позива све заинтересоване грађане на нову радионицу за коришћење ових уређаја.

Радионица ће бити одржана у Великој сали Универзитетске библиотеке, 25. јуна 2019. године, у 18 сати.

„Дигитални грађанин“ је регионални пројекат Института за развој и иновативност младих (ИРИМ) из Хрватске, уз локално партнерство Фонда Б92 и његовог програма „Битка за знање“, а Универзитетска библиотека у Нишу је једна од двадесет библиотека-учесница из Србије. 

Овим пројектом се подстиче коришћење дигиталних технологија у библиотекама, тако што се оне чине доступним свим категоријама становништва, а библиотеке прерастају у напредне центре дигиталних компетенција.

Уређаји су једноставни за коришћење, намењени су свим генерацијама корисника, њихово коришћење не захтева техничко предзнање, а могућности су неограничене. Полазници на радионицама уче једноставно програмирање, на занимљив и забаван начин.

Уређаји се могу изнајмити корисницима за коришћење код куће.

Из организационих разлога, потребно је пријавити се на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Улаз је бесплатан. Добродошли!

***

У Универзитетскoj библиотекци у Нишу, 25. јуна 2019. године, одржана је једанаеста радионица за коришћење микро:бит рачунара и BOSON сетовa. Радионици су присуствовали заинтересовани грађани, који су се пријавили за њено похађање.

Тиме је овај циклус радионица завршен, а нови циклус креће од јесени. Пратите нас!