25.05.2018.  

 

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА „КЛИМТ“

    

klimt film

 

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА „КЛИМТ“

У оквиру изложбе о Густаву Климту, која је свечано отворена у Ноћи музеја, у Великој сали Универзитетске библиотеке, у петак 25. маја 2018. године од 18 часова, можете погледати биографски филм о овом уметнику, са Џоном Малковичем у насловној улози.

 

Филм Раула Руиза, приказиван на Берлинале фестивалу, одмотава причу о Климту кроз властита сећења, на самртној постељи у болници у Бечу. Хронолошком реконструкцијом догађаја аутор испитује оне најважније, а међу њима су свакако Климтови односи са многобројним женама, попут Емилије Флоеге и Лее де Кастро. У посети Климту је Егон Шиле, његов колега и ученик, кога игра Николај Кински.

Присуство пројекцији је бесплатно, али вас због ограниченог броја места молимо да своје присуство потврдите мејлом на  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., најкасније до четвртка, 24. маја у 19 часова.

Пројекцију су омогућили Аустријски културни форум из Београда и УГ „Млади амбасадори“, а компанија Фриком је за ову прилику обезбедила дегустацију најновијег Грандиссимо сладоледа, инспирисаног Климтовим ремек-делом „Пољубац“.

Улаз је слободан. Добродошли!