09.06.2015.

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ О УНИВЕРЗИТЕТУ

 za biblioteku plakat

 

   Поводом Дана Универзитета у Нишу, 15. јуна 2015. године, и обележавања педесет година од оснивања, у жељи да да свој допринос презентацији наставних, научно-истраживачких, издавачких и других активности Универзитета, Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ се активно укључила у прославу овог јубилеја.

    На својој интернет страници, Библиотека је објавила следеће електронске публикације, урађене посебно за ову прилику:    

 

                                                                                                  50 godina UNI - Logo na beloj podlozi

              

                Поред објављивања наведених електронских публикација, Библиотека је организовала и изложбу публикација, докумената и фотографија о оснивању, развоју и данашњем изгледу Универзитета у Нишу. са око петсто јединица. Изложба обухвата материјал из фонда Универзитетске библиотеке, који приказује важне тренутке из педесет година дуге историје ове високошколске установе. Мањи део изложбе чини грађа о оснивању и развоју Универзитета, а већи део приказује Универзитет у Нишу данас. Нарочита пажња посвећена је студентима и њиховим активностима и организацијама.                                                                                  

               Изложба је постављена у холу Библиотеке. Биће свечано отворена 9. јуна 2015. године у 12 сати, а може се погледати сваког радног дана од 7,30 до 19,30 сати, до краја ове године. Улаз је слободан.