22.11.2019.  

 

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ПРИМЕЊЕНА НОСТАЛГИЈА“

   
 primenjena

  

Министарство за европске интеграције Владе Србије, у сарадњи са организацијом цивилног друштва „Млади амбасадори“ и Универзитетском библиотеком „Никола Тесла“, вас позива на отварање изложбе фотографија „Примењена носталгија“, чије ће отварање бити у свечаној сали Универзитетске библиотеке, у петак, 22. новембра 2019. године, у 12 часова.


Седамнаеста по реду едиција изложбе, посвећена је Србији и Финској, односно њиховим престоницама Београду и Хелскинкију. Биће приказне фотографије ауторке из Србије, Марије Пирошки, која је боравила у Хелсинкију и фотографисала места, догађаје, сцене и људе који су је подсетили на Београд. У исто време, ауторка из Финске, Тања Микола, посетила је Београд и фотографисала град и његове житеље објективом „носталгичног“ фотографа.

Пројекат „Примењена носталгија“, који реализује Министарство за европске интеграције, замишљен је као серија заједничких изложби фотографија два фотографа, једног из Србије и једног из државе-председавајуће ЕУ. Основна идеја је да се и на овај начин унапреди културна размена између двеју земаља, као и да се промовишу европске вредности и сарадња Србије са земљама чланицама ЕУ.