13.03.2018.  

 

ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ОД СТУДЕНТСКОГ ПРОТЕСТА

    

 

akademsko

 

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак Ниш вас позивају на још једно академско предавање, под називом „Педесет година од студентских протеста“, које ће одржати професор др Бранислав Стевановић, у Великој сали Универзитетске библиотеке, у уторак, 13. марта 2018. године, са почетком у 18 сати.

У фокусу овог предавања биће политичка ситуација у свету и тадашњој Југославији, разлози за јављање незадовољства и пут студентских немира 1968. године.

Посетиоци ће, између осталог, моћи да чују где су прво покренути грађански протести, какав је то утицај имало на наше друштво и какав је културни, социјални и морални значај имало буђење младих у нашој земљи и целом свету.

Професор др Бранислав Стевановић је социолог политике. Дипломирао је на Филозофском факултету у Нишу, магистрирао на Факултету политичких наука у Београду и докторирао на Филозофском факултету у Нишу. Од 1991. године ради на овом факултету, најпре као асистент, а онда и као наставник, на департманима за социологију и новинарство. Редовни је професор и аутор више десетина научних радова из области социологије политике и социологије културе.

Предавање је део циклуса академских предавања, која Универзитетска библиотека и ЕУ Инфо кутак реализују већ годину дана.

Присуство предавању је бесплатно, али вас из организационих разлога молимо да своје присуство потврдите до понедељка, 12. марта, до 19 сати, на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , или број 018/254-461.

Ове године Европска унија, под слоганом “Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност” обележава Европску годину културног наслеђа. Током 2018. године, широм Европе биће организовани многобројни догађаји и манифестације и покренута серија иницијатива, чији је циљ да охрабри грађане да открију шта је то културно наслеђе њихових градова, региона, земаља и саме Европе.