13.03.2019.  

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ПРИМЕЊЕНА НОСТАЛГИЈА“

      nostalgija

 

Министарство за европске интеграције Владе Србије, у сарадњи са организацијом цивилног друштва „Млади амбасадори“ и Универзитетском библиотеком “Никола Тесла”, позива вас на отварање изложбе фотографија „Примењена носталгија“, у Свечаној сали Универзитетске библиотеке, у среду, 13. марта у 12 сати.

 Петнаеста по реду едиција изложбе посвећена је Србији и Аустрији, односно њиховим престоницама Београду и Бечу. Биће приказне фотографије ауторке из Србије, Магдалене Миљков, која је боравила у Бечу и фотографисала места, догађаје, сцене и људе који су је подсетили на Београд. У исто време, аутор из Аустрије, Кристофер Маврич, посетио је Београд и фотографисао град и његове житеље објективом „носталгичног“ фотографа.

Пројекат „Примењена носталгија“, који реализује Министарство за европске интеграције, замишљен је као серија заједничких изложби фотографија два фотографа, једног из Србије и једног из државе председавајуће ЕУ. Основна идеја је да се и на овај начин унапреди културна размена између двеју земаља, као и да се промовишу европске вредности и сарадња Србије са Европском унијом.

 Улаз на изложбу је бесплатан. Добро дошли!