18.11.2019.  

 

ПРЕДАВАЊЕ „КРЕИРАЊЕ И УРЕЂИВАЊЕ ORCID ПРОФИЛА“

   

orcid logo


У сарадњи са Конзорцијумом библиотека Србије за обједињену набавку (КоБСОН), Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ организује предавање за истраживаче, под називом „Креирање и уређивање ORCID профила“.

Предавање ће се одржати у Великој сали Универзитета у Нишу (Универзитетски трг 2), у понедељак, 18. новембра 2019. године, у термину од 12:00 до 14:00 часова, а предавач је Милица Шевкушић, библиотекар Института техничких наука САНУ.

 

О предавању:

ORCID је јединствен и трајaн лични идентификатор истраживача, који на једном месту окупља информације о областима истраживања, афилијацијама и публикацијама.

Током предавања ће бити објашњен појам јединственог и трајног идентификатора истраживача. Такође ће на примеру бити показано како се региструје и попуњава ORCID профил, како подацима који се аутоматски преузимају из академских сервиса са којима је ORCID интегрисан (Scopus, ResearcherID, CrossRef итд.), тако и онима који се полоаутоматизовано могу преузети из свих других база података, које нуде структурисане библиографске метаподатке (репозиторијума, друштвених мрежа за научнике, библиотечких каталога).

Из организационих разлога, потребно је пријавити се на следећи мејл:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Позив за предавање можете видети овде

Добродошли!