31.03.2017.  

 ЕУ ФОНДОВИ – ПРОЈЕКТИ И ПАРТНЕРСТВА 

      euteka-logo-750x400       
         

У организацији мреже ЕУТЕКА, која у свом саставу има 48 јавних библиотека широм Србије, које својим посетиоцима нуде публикације и информације о Европској унији, у великој сали Универзитетске библиотеке се у петак, 31. марта 2017. године, са почетком у 10.00 часова, организује обука за библиотекаре, представнике организација цивилног друштва и локалне медије нишког региона, под називом „ЕУ фондови – пројекти и партнерства“.

Неке од тема о којима ће се на обуци говорити су: како учествовати на конкурсима за средства ЕУ фондова, како градити партнерства са сродним организацијама и заједно аплицирати на овакве конкурсе и како оформити тим за писање пројеката.

Главни предавач, Ендре Балаша, консултант TACSO (Техничка подршка организацијама цивилног друштва, коју финансира Делегација ЕУ у Републици Србији) пренеће присутнима део вишегодишњег искуства у припреми различитих врста пројеката и поделити са њима корисне савете. Циљ обуке је да се повезивањем медија, активиста цивилног друштва и библиотекара укаже на могућа партнерства између ове три групе, како би се лакше и ефикасније долазило до средстава за пројекте.

 

Агенду са листом предавача и сатницом можете видети овде

 

Ова едукација се организује у оквиру пројекта „Еутека – ЕУ у вашој библиотеци“ Делегације Европске уније у Републици Србији, уз партнерство Народне библиотеке Србије, Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије и ЕУ Инфо центра.

Прва eдукација је одржана у Београду, 14. октобра, а друга у Новом Саду 24. новембра 2016. године.