25.04.2018.

 

АКАДЕМСКО ПРЕДАВАЊЕ ,,60 ГОДИНА ОД ПРВЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ“

televizija

 

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак Ниш вас позивају на још једно академско предавање, под називом „Шездесет година од прве телевизије“, које ће одржати проф. др Татјана Вулић, у Великој сали Универзитетске библиотеке, у среду, 25. априла 2018. године, са почетком у 18 сати.

У фокусу овог предавања биће рађање телевизије у Србији, говориће се о првом моделу телевизијског апарата, живим преносима, али и земљама које су прве емитовале телевизијски програм. Тачно у 06 сати и 5 минута, 7. јула 1958. године, прогледало је „Велико око“ Телевизије Београд, а месец дана касније, 23. августа 1958. године, Телевизија Београд је почела с радом. Те године када је Србија основала своју телевизију, у свету је већ 68 држава имало националне телевизије.

О шредавачу:

Татјана Вулић је дипломирала, магистрирала и докторирала 2004. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Професионалну каријеру новинара почела је још као ученица Прве крагујевачке гимназије 1986. године. Током новинарске каријере радила је као новинар у више медијских кућа, а најдуже као дописник Радио телевизије Србије из Крагујевца. На Филозофском факултету Универзитета у Нишу, на Департману за комуникологију и новинарство, запослена је од 2008. године и изводи наставу на више предмета на основним, мастер и докторским студијама. До сада је објавила на десетине научних и стручних радова у домаћим и међународним часописима из области медија, као и две монографије, „Крагујевачка штампа у XIX веку: садржинско-жанровске одлике“ (2007) и „Истраживачко новинарство“ (2018).

Присуство предавању је бесплатно, али вас из организационих разлога молимо да своје присуство потврдите до уторка, 24. aприла 2018. године, до 19 сати, на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или број телефона 018/254-461.

Добродошли!