22 и 29.05.2019.  

 

АКРЕДИТОВАНИ СЕМИНАР ЗА БИБЛИОТЕКАРЕ

 

Akk75  

 

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“, као централна библиотека, већ више година у Нишу организује акредитоване семинаре из библиотечко-информационе делатности за све библиотекачке раднике Универзитета у Нишу.

Ове године, библиотекари из Ниша су похађали курс под називом „Ресурси интернета за боље друштво: отворана наука – документи и извори“, који су одржале колегинице из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ из Београда, Дејана Каваја Станишић и Александра Поповић. Курс је одржан на Машинском факултету у Нишу, у два термина, 22. и 29. маја 2019. године.

На овом семинару, библиотекари су упознати са програмом и циљевима отворене науке, као и са садржајима и изворима којима покрет практично примењује своје принципе.

Семинару је присуствовало педесет и троје библиотечких радника Нишког универзитета. Овај семинар, као и друга предавања, курсеви и радионице, чији је организатор Универзитетска библиотека, део су њиховог обавезног стручног усавршаваања.

Универзитетска библиотека захваљује Машинском факултету што је и ове године библиотекарима обезбедио простор за едукацију.

.