08.10.2018.  

 

ЈАПАННИШ 2018 – БУДУЋНОСТ САДА

       Japannis

 

 Удружење „Така“, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији, у просторијама Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“ у Нишу, организује манифестацију „Јапанниш 2018 – Будућност сада“.

Овогодишњи програм је прожет футуристичком и друштвено-свесном тематиком: презентације на тему архитектуре, роботике, едукације, визионарске књижевности, футуристичке моде, животне средине и геополитичке сцене Јапана, одржаће гости- предавачи, професори из Србије.

Посетиоци ће моћи да уживају и у сталним програмима Јапанниша, као што су семинар јапанског језика, Го презентација и турнир, оригами и cosplay радионица, манга такмичења, аниме пројекција и турнир у видео играма.

Манифестација ће трајати од 8. до 14. октобра 2018. године (понедељак – недеља), а сви догађаји ће се одигравати у Универзитетској библиотеци (зграда Универзитета), Кеј Мике Палигорића 2. Отварање је у понедељак, 8. октобра 2018. године, у 16 сати.

Улаз је слободан!

ПОСЕБНА НАЈАВА: У петак, 12. октобра 2018. године у 12 сати, у просторијама Универзитетске библиотеке ,.Никола Тесла" у Нишу. амбасадор Јапана, Њ.е.г. Дуници Марујама, одржаће предавање о јапанској калиграфији. Број места је ограничен. За информације пошаљите мејл на удружење: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..